محصولات رالکو

میلگرد

انواع میلگرد

میلگرد و کابردهای آن

میلگرد به انگلیسی rebar (مخفف میله آرماتور) ، نوار فولادی یا مش سیم های فولادی است.  که به عنوان ابزار کشش در بتن مسلح و سازه های بنایی مسلح برای تقویت.  و کمک به بتن تحت کشش استفاده می شود . بتن در زیر فشار قوی است ، اما دارای مقاومت کششی ضعیفی است. میلگرد به طور قابل توجهی مقاومت کششی سازه را افزایش می دهد. سطح میلگرد اغلب با دنده ، شاخک یا تورفتگی “تغییر شکل” داده تا پیوند بهتری . با بتن ایجاد کرده و خطر لغزش را کاهش دهد.

مهندسین همواره تلاش کرده‌اند تا با اضافه کردن مصالح مختلف و با استفاده از طراحی های گوناگون،.  بتوانند تا جای ممکن مقاومت سازه ها را افزایش داده و استحکام آنها در مقابل خطرات مختلف را تضمین کنند. از مصالحی که مدت هاست به عنوان یکی از اساسی ترین اجزاء سازه های بتنی شناخته می شود،. یلگرد است.از میلگرد مدت هاست بعنوان تقویت کننده.  مقاومت سازه های بتنی و فوندانسیون سازه های فلزی استفاده می شود.

خواص مکانیکی میلگرد در سازه

میلگرد مقاومت سازه و به خصوص مقاومت کششی آن را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد چرا که بتن ذاتاً در برابر نیروهای فشاری به اندازه کافی مقاوم است، اما در مقابل نیروهای کششی مقاومت چندانی ندارد و این نیروها می توانند آن را ترک داده و یا حتی خرد کنند. در نتیجه استفاده از بتن بدون وجود میلگرد، فایده و تاثیر چندانی در مقاومت سازه ندارد.

برای اولین بار در سال 1800 میلادی بود که جوزف لوئیس کشف کرد که با اضافه کردن میله های فولادی به بتن می توان مقاومت کششی آن را افزایش داد و این در نهایت منجر به ساخت سازه های بتنی شد که هم در مقابل نیروهای کششی و هم در مقابل نیروهای فشاری، مقاومت و استحکام قابل توجهی داشته باشند.

سپس در سال 1878 میلادی اولین استانداردهای مربوط به میله های فولادی در صنعت فولاد را پایه گذاری شد و تا قبل از آن میلگردها بدون استاندارد خاصی تولید می شدند.

تغییرات استفاده از میلگرد در سازه

اغلب تغییراتی در شکل سطح میله ها ایجاد می کنند تا پیوند و چسبندگی بهتری با بتن داشته باشند.  و این الگوی تغییر شکل یافته تاثیر بزرگی در افزایش مقاومت سازه دارد. آنها تقویت کننده نوار فولادی معمولی هستند که به عنوان بخشی از کار ساخت و ساز و به خصوص . برای پشتیبانی از بتن به کار می روند و می توان گفت که استفاده از میلگرد یک انتخاب مفید.  و مقرون به صرفه برای تقویت مصالح ساختمانی است.

استانداردهای میلگرد

انجمن آمریکایی آزمایش و مواد (ASTM) یک قانون شناسایی استاندارد ایجاد کرده است که همه میلگردها باید از آن تبعیت کنند:

  1. یک شماره باید اندازه میله را مشخص کند.
  2. شناسه درجه میله باید ذکر شود: این درجه نشان دهنده مقاومت عملکرد میله است.
  3. نمادی برای شناسایی سازنده ای که میله را نورد کرده است باید درج شود: این معمولاً یک حرف یا یک نماد ساده است.

جدول اشتال یکی از پرکابردترین منابع بررسی میلگردها با استانداردهای مختلف است. این جدول شامل اطلاعاتی برای صنعت ساختمان سازی است که در آن استانداردهای میلگردهای مختلف ذکر شده که توسط موسسه استاندارد آلمان تعیین شده‌اند.

انواع میلگرد

میلگردها انواع مختلفی دارند که هر کدام با توجه به شرایط سازه انتخاب می شوند. میله ها طبق فاکتورهای مختلفی دسته بندی می شوند مانند آجدار بودن یا نبودن و یا میزان مقاومت آنها.

انواع میلگرد

فولاد-کربن:

متداول ترین نوع میلگردها هستند و گاهی از آنها به عنوان “نوار سیاه” نیز یاد می شود. انواع بسیار متنوعی دارند اما در مقایسه با دیگر میله ها، به راحتی دچار خوردگی می شوند که این در نهایت باعث می شود برای مناطقی که رطوبت زیادی دارند یا برای سازه هایی که اغلب در معرض آب هستند، نامناسب باشند. با این حال در بسیاری از ساخت و سازها از این نوع میله ها استفاده می شود.

WWF:

از مجموعه ای از سیم های فولادی ساخته می شوند که در زاویه های راست قرار گرفته اند. از آنها معمولا در سازه های زهکشی، کانال های کوچک بتونی و غیره استفاده می شود.

میله های تقویت کننده ورق و فلز:

معمولاً در کف، پله ها و سقف سازی استفاده می شوند.

میله با روکش اپوکسی:

این نوع از میلگردها گران هستند و درواقع همان میله های فولادی-کربنی هستند که با روکشی از اپوکسی، پوشانده شده‌اند تا مقاومتشان در برابر خوردگی افزایش یابد. پس به دلیل همین مقاومتی که در برابر خوردگی دارند، در مناطقی که در تماس با آب شور بوده و یا در معرض خطر خوردگی هستند، مورد استفاده قرار می گیرند اما اگر کوچکترین اختلالی در این پوشش اپوکسی رخ بدهد، میله مقاومت خود در برابر خوردگی را از دست خواهد داد.

میلگرد های اروپایی:

به طور معمول از منگنز ساخته می شوند بنابراین تمایل بیشتری به خم شدن و تغییر شکل دارند. برای استفاده در مناطقی که مستعد شرایط متغیر آب و هوایی مانند طوفان و گردباد و یا عواملی مانند زمین لرزه هستند، استفاده از این میلگردها مناسب نیست. با این حال می توانند مقرون به صرفه باشند.

میلگرد های فولاد ضد زنگ:

از فولاد ضد زنگ می توان به عنوان یک جایگزین برای میله های فولادی-کربنی که مقاومت خوبی در برابر رطوبت ندارند، استفاده کرد. استفاده از میله های تقویت کننده فولاد ضد زنگ باعث ایجاد خوردگی گالوانیک نمی شود و در حین کار نیز شکل پذیری خوبی از خود نشان می دهند. این نوع از میله ها نسبت به دیگر انواع میله، قیمت بالاتری هم دارند اما با توجه به مقاومتی که از خود نشان می دهند، این مقاومت هزینه بالای آنها را جبران می کند.

میلگرد های گالوانیزه:

از آنها را برای سازه هایی که در معرض شرایط محیطی بسیار مرطوب قرار دارند، استفاده می شود. گرچه گران هستند.

میلگرد های مشبک فلزی:

معمولاً به عنوان تقویت کننده در سازه هایی که به ضخامت قابل توجهی از گچ نیاز دارند و یا برای تقویت ساختار بتن سبک استفاده می شوند.

میلگردهای تقویت شده با پلیمر یا الیاف شیشه (GFRP):

مشابه فیبر کربن، میله های GFRP – تحت هیچ شرایطی – خرد نمی شوند اما در مقابل، قیمت بالایی هم دارند. این نوع از میله ها می توانند 20 برابر میله های اپوکسی کار کنند.

میلگردهای بازیافتی هم وجود دارند چرا که میلگردها در سازه های بتنی از جمله مصالح قابل بازیافت محسوب می شوند. میله های جمع آوری شده از این سازه ها دوباره تا حد ممکن صاف شده و به فروش می رسند و یا دوباره ذوب می شوند و برای ساخت دیگر ابزارآلات فلزی از آنها استفاده می شود.

قیمت روز میلگرد

قیمت میلگردها را می توان به ازای هر تن و وزن میلگرد، برآورد کرد. با توجه به تغییراتی که روزانه در قیمت فولاد یا دیگر انواع مصالح ساختمانی رخ می دهد پس وقتی قیمت خوبی برای فروش میلگرد، تیرآهن، ورق گالوانیزه و یا ورق فولادی پیدا کردید، حتما باید از فرصت استفاده نمایید.شما می توانید برای استعلام قیمت روز میلگرد به صفحه مربوطه در سایت مراجعه و یا با مشاوران شرکت رالکو تماس بگیرید.

1 دیدگاه در “میلگرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *