مخازن فرآیندی به تانک ها یا مخازنی گفته می شود. که از آنها در فرآیند جمع آوری مواد تخلیه شده از مخزن ذخیره سازی مواد اولیه یا تجهیزات درون فرآیند قبل از انتقال مواد به تجهیزات دیگر درون فرآیند یا مخزن ذخیره محصول استفاده می شود. این مخازن نوعی از ظروف صنعتی با کاربردهای عمومی هستند. که با توجه به ابعاد، جهت، محل قرارگیری و پیکربندی دیواره می توانند انواع مختلفی داشته باشند.
انواع مخازن فرآیندی
مخازن فرآیندی و همینطور مخازن ذخیره اصلی، از جمله انواع سازه فلزی هستند. که نقشی حیاتی در کارخانه های شیمیایی، پالایشگاه های نفتی و سایر انواع تاسیسات دارند و بخش اعظمی از سرمایه گذاری های این صنایع، صرف این مخازن می شود. در نتیجه کیفیت آنها بسیار اهمیت دارد چرا که کوچک ترین مشکلی در این مخازن می تواند خسارات جبران ناپذیر مالی و حتی جانی به بار آورد.
عمده استفاده از این مخازن برای ذخیره سازی موقتی مایعات یا گازهای حاصل از فرآیندها است. و از آنجا که نشت چنین موادی به راحتی امکان پذیر است، پس این مخازن باید تا حد امکان بسته باشند تا از هرگونه خروج گاز و یا بخار شدن و نشت مایع درون مخزن جلوگیری نمایند.
مقررات خاصی برای جنس مصالح به کار رفته در ساخت مخازن ذخیره سازی و فرآیندی وجود دارد. که معمولا به نوع ماده ای بستگی دارد که در مخزن ذخیره می شود.
برای ساخت مخازن فرآیندی نیز مانند دیگر مخازن ذخیره سازی، عمدتا از فولاد استفاده می شود. اما استفاده از مصالحی مانند فایبرگلس، ترموپلاستیک، پلی اتیلن، تیتانیوم و ورق گالوانیزه نیز مورد توجه است.
نوع مصالح به کار رفته، وزن مخزن، ساختار و غیره همگی از عوامل تعیین کننده میزان قیمت مخزن فرآیندی و یا دیگر انواع مخازن هستند.
ویژگی ها
مهمترین پارامترهایی که باید هنگام تعیین مخازن ذخیره و مخازن فرآیندی در نظر گرفته شود، ظرفیت و ابعاد آنهاست. ظرفیت یک مخزن برابر با حجم داخلی موجود در آن برای ذخیره مواد است.
مخازن ذخیره سازی و مخازن فرآیندی می تواند عمودی یا افقی باشد. مخازن عمودی به صورت استوانه هایی، روی سطح زمین قرار می گیرند. و به طور معمول دارای درگاه های دسترسی در پایین هستند. مخازن افقی غالباً روی پایه یا زین نصب می شوند و می توانند در پایین یا بالا دارای درگاه های دسترسی باشند. محل قرارگیری مخازن بسته به نوع ساخت و ساز معمولاً یا روی سطح زمین و یا زیر زمین است. مخازن قابل حمل را می توان از طریق چرخ یا سایر وسایل متحرک از یک مکان به مکانی دیگر منتقل کرد.
ساختار دیواره مخزن ممکن است کاربرد مناسب مخزن را تعیین کند. مخازن تک جداره برا کاربردهای معمولی که حساسیت خاصی نیاز ندارند، به کار می روند. از مخازن دو جداره در مواردی که ملاحظات فشار بالاتر لازم است، استفاده می شوند.
کاربرد
علاوه بر صنایع گفته شده، از مخازن فرآیندی برای تولید فرآورده های دارویی، مواد غذایی و نوشیدنی ها، مواد آرایشی، روغن و سوخت، کاغذ و خمیر کاغذ و همینطور پلاستیک نیز استفاده می شود. برای تولید برق و یا صنایع آبی مختلف نیز گاها از این مخازن استفاده می کنند.
.برای بررسی انواع تولیدات رالکو مانند مخازن فرآیندی. مخازن تحت فشار و غیره و همینطور بررسی قیمت آنها، با ما تماس بگیرید.
نحوه محاسبه قیمت مخازن را اعلام کنید