اخبار, تولیدات رالکو

قیمت ساخت هر متر مربع سوله در سال 99

قیمت روز سوله در سال99-سوله سازی رستمی

سوله و نحوه محاسبه قیمت سوله

سوله به نوعی از استراکچرهای صنعتی با مقاطع فولادی متغیر در ابعاد دهانه ها اطلاق می شود. این نوع سازها در کشور های صنعتی دنیا در ساخت کارخانجات تولیدی ، ورزشگاه های سر پوشیده و اماکن تفریحی سرپوشیده مورد استفاده قرار میگیرد.

از نظر قیمت و کیفیت بنا قابل رقابت با سایر استراکچرهای ساختمانی میباشد و یکی از کاربردی ترین سازهای مهندسی ساخت بشر است ، که از نظر کاهش هزینه های احداث سازه مقرون به صرفه میباشد.

عوامل مهم در طراحی و قیمت سوله

این سازه در طراحی بیشترین استراکچر های ساختمانی و صنعتی  کاربرد ویژه ای دارد.  آیتم های مهم در طراحی سوله عبارت است از: محاسبه بارگذاری برای بار مرده، بار برف و بار نامتقارن بارگذاری جانبی سوله.  شامل بار باد و زلزله باربرف مبنا، نوع پوشش سقف، نوع کاربرد سوله ، مکان یابی سوله، تعداد دهانه، عرض دهانه سوله و طول سوله که جزء مهمترین آیتم های محاسباتی.   در بدست آوردن قیمت سوله میباشد. مهم‌ترین بحث برای اقتصادی کردن هزینه ساخت سوله در هر سفارش، دانستن میزان واقعی ابعاد مذکور و پیش بینی موارد مورد نیاز است.

رعایت استاندارد سازی در ساخت سوله

مشخص است دقیق ترین محاسبات ساخت سوله هم بدون رعایت مواردی همچون :کیفیت جوشکاری، استفاده از پیچ و مهره‌های .  و سایر اتصالات استاندارد، رنگ آمیزی مناسب یا طراحی محاسبات ساخت سوله به طور صحیح فاقد کارآیی و استحکام لازم خواهند بود.  خاطر نشان میکند، در شرکت رالکو تمامی مراحل طراحی و ساخت استراکچر سوله ها و محاسبات قیمت سوله.    با استفاده از تجربه‌ای چندین ساله و استفاده از متریال کاملاً استاندارد که در هر زمان می‌تواند به رویت کارفرما برسد.   تولید می شود و تا کنون به تایید ده‌ها شرکت مشاور و دستگاه نظارتی در زمینه استاندارد های اجباری ساخت سوله رسیده است

عوامل موثر در قیمت سوله

استعلام قیمت روز سوله-رالکو

شرکت های سوله سازی برپایه مبناهای دیگری نیز قیمت  را محاسبه میکنند و هزینه ها را بر پایه آن برآورد می کنند.

عوامل تعیین کننده قیمت سوله در سال 99

مواردی مانند طراحی نقشه برای سازه و فونداسیون سوله، خرید مصالح، اجرت سوله سازی، رنگ آمیزی اجزای سوله،اتصالات سازه مانند پیچ و مهره و …   و نصب در محل جزو قیمت ساخت سوله محاسبه خواهند شد.   وقتی از قیمت روز سوله در سال 99 صحبت میکنیم، باید آگاهی داشته باشیم که در میان هزینه ها حقوق.   روزانه مشاغلی مانند جوشکاری، برشکاری، بتن ریزی، رنگ کاری و حتی مهندس ناظر، مهندس نقشه کش و مهندس کنترل پروژه و سایر مشاغلی که ما در طول پروژه به آنها نیازمندیم.   گنجانده شده است و ما باید بدانیم که این هزینه ها چقدر است.

پارامترهای تعیین قیمت ساخت سوله

صحیح است که قیمت مصالح و مواد اولیه بخصوص فولاد، بخش عمده هزینه ساخت سوله را در قیمت ساخت یک سوله دربرمیگیرد.   اما نیک می دانیم که لزوم وجود نیروی انسانی از هرچیز دیگری در یک پروژه واجب تر است پس هزینه منابع انسانی نیز یکی از مهم ترین پارامتر ها در تعیین قیمت ساخت سوله میباشد.

موارد موثر در تعیین هزینه سوله سازی صنعتی و تجاری :

قیمت ساخت سوله صنعتی به عواملی از قبیل متراژ ساخت دهانه سوله و تعداد دهانه سوله.   متراژ کلی ابعاد طراحی شده  و ساخته شده درسوله سازی ، کیفیت نوع استراکچر و مواد مصرفی در ساخت سوله می باشد.   که از سوی کارفرما تعیین می گردد،اثر گذار میباشد، به عبارتی دیگر می توان گفت با افزایش متراژ دهانه ساخته شده هزینه ساخت.   هر متر مربع سوله در سال 99 کاهش می یابد.

ساخت سوله صنعتی :

سوله ها  از سازه های صنعتی میباشند که به صورت یک یا چند دهانه هستند.    که یک طبقه آن با سقف های شیبدار برای پوشش دهانه های بزرگ در کارخانه های صنعتی.    کشاورزی،انبارها ، تعمیر گاهها و…. طراحی و ساخته میشود.  در گذشته در این نوع ساختمان های صنعتی جهت کاهش قیمت سوله از سازه خرپا و سوله های سبک استفاده می شد.   ولی امروزه با توجه به مزایای بیشمار ساخت سوله های تیر ورقی .   که هزینه ساخت معقول و کیفیت ساخت بالاتری نسبت به سوله های خرپا دارند.   از سوله های تیر ورقی استفاده میشود.

قیمت سوله تیر ورقی در پروژه های صنعتی:

سوله تیر ورق یکی از پر کاربرد ترین استراکچرهای صنعتی در سوله سازی میباشد.   همچنین یک سازه مرکب در احداث ساختمان هایی با کاربرد صنعتی به شمار می آید.   قیمت سوله تیر ورق نسبت به سوله های دیگر در صورت محاسبات دقیق.   دارای مزیت های طولانی مدت در زمان ماندگاری سازه به شمار می آید.   هر قسمت از تیر ورق از یک جان و دو بال مجزا در این سازه شکل گرفته است .  و همگی از جنس ورق فولاد میباشند که با ضخامت های محاسبه شده در طراحی سوله اولیه تعیین میگردد.

عوامل موثر بر افزایش قیمت سوله تیر ورق

عوامل  متعددی بر روی قیمت هر متر مربع سوله .  در سال 99 تاثیر خواهند گذاشت که برخی از این فاکتور ها عبارتند از:

اولین فاکتور کیفیت مواد فولادی مورد استفاده در هنگام ساخت سوله تیر ورقی میباشد.   که بر میزان قیمت سوله تیر ورق و قیمت ساخت سوله تاثیر خواهد گذاشت. بدیهی است هر چه کیفیت مواد استفاده شده بالاتر باشد.   مقاومت و دوام سوله ساخته شده نیز بیشتر بوده و لذا قیمت هر متر مربع سوله در سال 99 بیشتر میشود.  (در ادامه مقاله به استانداردهای مختلف ورق های فولادی اشاره شده است)

ابعاد ساخت سوله

دومین فاکتور ابعاد ساخت سوله است مسلما هرچه سایز و ابعاد سوله بزرگتر باشد.   سوله با قیمت های بالاتری عرضه خواهد شد.

با توجه به موارد فوق ، شرکت های سوله ساز همانند شرکت رالکو قادر نبوده تا هزینه ساخت.   هر متر مربع سوله را در همان ابتدا و در زمان خرید برای شما تعیین نماید .  چرا که هزینه  سوله سازی باید با در نظر گرفتن فاکتور های متعدد و با استفاده از نرم افزارهای مخصوصی طراحی سوله .  جهت تعیین قیمت سوله تعیین گردد.

مزیت قیمت سوله تیر ورقی نسبت به سایر سوله ها

جابجایی آسان سوله ها در صورت استفاده از استاندارد پیچ و مهره در سازه سوله که باعث کاهش هزینه ساخت مجدد سوله میگردد.

نصب جرثقیل های سقفی با تناژ بالا طبق نقشه محاسباتی در سوله تیر ورقی

قابلیت بازیافت سازه مورد استفاده شده در سوله تیر ورقی

قیمت سوله برای سازه های کوچک با طراحی ابعاد اصولی و دقیق در افزایش عمر سازه موثر میباشد.

البته گفتن این نکته هم خالی از لطف نیست که برای ساخت سوله های کوچک اگر ابعاد سوله تیر ورق به خوبی محاسبه شود.   از لحاظ هزینه ساخت سوله ، گزینه مناسب تری نسبت به دیگر سوله های مرسوم میباشد.

رالکو پیشرو در مشتری مداری

شایان ذکر است که شرکت رالکو در جهت رقابت و مشتری مداری با به کارگیری طراحان مجرب و گروه مشاورین مهندسی.   توانسته با برنامه ریزی و محاسبات مهندسی تیم خود در ساخت سوله های بزرگ چند دهانه.   نیز با کاهش هزینه قیمت سوله در سال 99 و افزایش کیفیت سازه و مقاومت آن گامی بلند در راستای اهداف استراتژیک خود بر دارد.

در باشگاه خبرنگاران رالکو بخوانید:کلاهبرداری بزرگ به اسم سوله دست دوم

سوله تجاری:

این سازه نوعی از استراکچرها ساخته شده در ساخت سوله با نام سوله تجاری میباشد.  که به منظور احداث مراکز تجاری و راه اندازی و فروش محصولات مانند هایپر مارکت ها و فروشگاه های زنجیره ای و .. مورد استفاده قرار می گیرد؛   این نوع سوله در راه اندازی کسب و کار تاثیر بسزایی دارد. چرا که قیمت روز.   سوله در سال 99 (UBM) بسیار ارزان تر از سایر سوله ها می باشد و با به کارگیری آن در بسیاری.   از هزینه های ساخت سوله صرفه جویی شده و بنابراین سود بیشتری نیز از مشاغل تجاری راه اندازی شده .  در این گونه سوله ها عاید می گردد. علاوه بر مناسب بودن قیمت سوله یو بی ام ، قابلیت حمل و جابجایی و سوله سازی با سرعت بیشتر .  در این نوع سازه ها مورد توجه کارفرمایان میباشد.

دیتیل سازه سوله

دیتیل سازه سوله

مراحل و استاندارد های ســولـــه سازی در شرکت رالکو :

در این مرحله ساخت اسکلت سوله اعم از جوشی و یا پیچ و مهره ای بر اساس نقشه تایید شده.   با ورق و آهن آلات مرغوب و معین شده توسط مهندس محاسب شرکت رالکو در سالن سرپوشیده کارخانه شروع می شود.   در ساخـت اسکلت سوله مـتــریال و دستـگـاه هـای جـوشـکـاری (دستگاه جوش الکترود،دستگاه جوش توپودری،دستگاه جوش زیر پودری،دستگاه جوش اتوماتیک دروازه ای) .  و برشکاری (دستگاه هوابرش، قیچی و گیوتین، دریل، فرز) از موارد مهمی در تعیین کیفیت و طول عمر و قیمت سوله صنعتی می باشد .    هرچه دستگاه های جوشکاری پیشرفته تر و یا ترجیحا” اتوماتیک بوده و الکترود و سیم جوش ها از برندهای معتبر و استاندارد باشد.   کیفیت اتصالات مقاطع بالاتر بوده و در نتیجه سازه دارای استحکام بیشتری می باشد .   استفاده از تست های غیر مخرب مانند RT و بازرسی های جوش تاییدی قابل قبول بر کیفیت جوشکاری مقاطع می باشد.

مراحل کلی مونتاژ سوله و هزینه ساخت سوله

 

طراحی سوله

نقشه‌های اجرایی و نقشه‌های جزئیات و اجزا سوله سازی در مورد اسکلت می‌بایستی در.   مورد هر قرار داد به طور جداگانه تهیه گردد که این طراحی عامل کاهش قیمت سوله در پروسه تولید میگردد،.   فلذا پس از طراحی سوله دستور ساخت صادر می شود. هزینه مربوط به بازرسی فنی و کنترل کیفی نیز به عهده تیم طراحی شرکت است.    طراحی سازه سوله  توسط تیم مهندس  شرکت با کمک نرم افزار Safe، Etabsو Sap2000 صورت می پذیرد.   نقشه‌های اجرایی فونداسیون‌ها نیز توسط طراحان شرکت تهیه و برای اجرای آن به خریدار تحویل می‌گردد.

مراحل مهم ساخت انواع سوله تیرورقی

ساخت و مونتاژ تمام قطعات اسکلت فلزی با کنترل فنی دقیق و با هزینه ساخت مناسب .   در داخل شرکت رالکو با استفاده از مهندسین مجرب و نیروهای متخصص انجام می‌شود.   مراحل ساخت سوله شامل: برشکاری، مونتاژ اولیه، جوش اولیه، مونتاژ نهایی، جوش نهایی، تمیزکاری و رنگ نصب سوله و نصب اسکلت فلزی.    در محل مورد نظر صورت می‌گیرد. علاوه بر قطعات اصلی ساخته شده.    برخی قطعات دیگر مثل پیچ و مهره می‌بایستی به محل حمل شده، سپس به کمک جرثقیل و تیر و ابزار لازم عمل نصب و تنظیم نهایی صورت پذیرد..   سوله به دلیل کاربرد عمدتا صنعتی از نظر طراحی با سایر سازه‌ها متفاوت است.   خصوصا آن‌که قاب‌ها در این نوع سازه‌ها کاملا متفاوت بوده و دارای شیب می‌باشند و دهانه­‌ها نیز نسبت به سایر سازه‌ها بزرگ‌تر است.

طراحی نقشه سوله و قیمت سوله

مرحله بعدی بعد از بررسی شرایط اولیه، طراحی نقشه است.   که مهندسان و طراحان شرکت این کار را توسط نرم افزار هایی مانند XSTEEL انجام می دهند. شرکت های سازنده با توجه به پیشنهادهای ساخت، کار خرید ورق ها را انجام داده .  و سپس این ورق ها با توجه به نقشه هایی که در مرحله قبلی طراحی شد، برش می خورند و روی آن ها عملیات سوراخ کاری انجام می گیرد.   بعد از مرحله سوراخ کاری، عملیات جوش کاری صفحات و رنگ کاری دو لایه انجام می گیرد.   همزمان با عملیات ساخت سوله، روی زمین مورد نظر نیز اقداماتی از قبیل خاک برداری.   تراز سازی، آرماتوربندی و بتن ریزی انجام می گیرد تا زمین مورد نظر برای ساخت سوله آماده گردد.   تمامی موارد در این مرحله تاثیر بسزایی در قیمت سوله و کیفیت محصول نهایی و هزینه نهایی پروژه پس از ساخت ایفا می نماید.

بعد از اینکه اقدامات مربوط به ساخت سوله انجام شد، سوله مورد نظر توسط تریلی به محل از پیش تعیین شده حمل می گردد.   و عملیات نصب آن توسط جرثقیل و نیروی انسانی انجام می شود.

به دلیل بزرگ بودن ابعاد تیرها و ستون‌ها، جهت اجرای این سازه نمی‌توان از پروفیل‌­های موجود در بازار استفاده نمود.   و باید اقدام به ساخت آن‌ها کرد که اصطلاحا به آن تیر ورق می­‌گویند که این موضوع مستقیما.  در قیمت سوله با توجه به کاهش یا افزایش هزینه ورق مصرفی تاثیر بسزایی میگذارد.

مراحل ساخت و قیمت سوله

همانطور که اطلاع دارید سوله به منظور ساخت و ایجاد سالن های صنعتی ، تولیدی و ورزشی مورد استفاده قرار می گیرد .  و عوامل فراوانی باعث تغییرات قیمت سوله در اجرای آن میباشد.   طراحی سوله توسط افراد متخصص در شرکت رالکو با کمک نرم افزار های متفاوتی انجام می پذیرد.   بعد از قسمت طراحی نوبت به مرحله اجرای سوله خواهد رسید که در ادامه مراحل اجرای ساخت سوله را شرح میدهیم.

اولین مرحله به منظور اجرا و نصب سوله به این صورت است که ابتدا از زمینی که قرار است سوله مورد نظر در آنجا نصب گردد.   بازدید می شود. در این مرحله مهندسان و طراحان شرکت مکان پروژه را بازدید نموده.   و مواردی مانند جنس خاک، میزان تراکم و … را به طور دقیق بررسی می نمایند تا متناسب با این موارد و شرایط به طراحی نقشه مورد نظر بپردازند.

تغییرات هر یک از این عوامل نیز باعث افزایش قیمت سوله یا کاهش آن میشود.برای اطلاع از هزینه ساخت سوله .  در سال 99 ابتدا باید تمامی آیتم های دخیل در تغییرات هزینه ساخت سوله را بررسی و اعمال نماییم تا قیمت ساخت هر متر مربع سوله تعیین گردد.

فوندانسیون سوله:

پیش از مرحله نصب سوله ابتدا باید فوندانسیون سوله در زمین مورد نظر اجرا و پیاده سازیشود.   این مرحله شامل هموار سازی و تسطیح و اصلاح هندسی و پی کنی و اجرای شناژ و بتن ریزی میباشد.

مراحل اجرا فوندانسیون سوله:

آمــاده سـازی، خـاکـبـرداری، فـونـداسیـون و پـی ریــزی سوله :

همزمان با ساخت اسکلت سوله تیر ورق در کارخانه مراحل آماده سازی زمین، خاکبرداری .   فونداسیون و پی ریزی در محل پروژه صورت می پذیرد تا آماده نصب اسکلت شود.   این موارد جزء علل اصلی افزایش هزینه ساخت سوله صنعتی جهت استعلام قیمت سوله میباشد.   در این مرحله بتن ریزی و فونداسیون اختصاصی در صورت نصب ماشین آلات در سوله با توجه به کابری سوله نیز انجام می پذیرد.   همچنین در صورت نیاز به تردد متوالی هر گونه ماشین آلات حمل و نقل مانند لیفتراک و تریلر .  ، کف سازی اولیه و زیرین سوله باید متناسب با وزن این ماشین آلات تقویت و انجام شود.   لازم به ذکر است موارد فوق تاثیر بسزایی در کاهش یا افزایش قیمت سوله صنعتی میگذارد.

بستر سازی و زیر سازی فوندانسیون سوله:

اولین مورد در تعیین قیمت سوله هموار کردن سطح زمین وخاکبرداری مطابق نقشه اجرایی فندانسیون می باشد.   که توسط پیمانکار ساختمانی انجام میگیرد.

یکی از موارد مهم در اجرای فوندانسیون سوله،  مربع بودن  پی سوله و آکس های عرضی و طولی صفحات ستون می باشد،  که در اجرای صحیح پروژه حائز اهمیت است ، زیرا رعایت این موارد باعث دقت در تراز ارتفاعی صفحات ستون و بولت ها می شود.

ساخت سوله در زمین شیب دار

در صورتی که زمین پروژه شیب دار باشد عملیاتی با عنوان عملیات خاکی جهت مسطح کردن زمین سوله صورت میگیرد .  تا اختلاف شیب زمین را به حداقل ممکن برسانیم که این مورد باعث افزایش قیمت سوله میباشد.  در صورتی که این اختلاف ارتفاع سطح کم باشد به دلیل ارتفاع فوندانسیون که حدود 50 الی 60 سانتیمتر است.  این اختلاف به صورت اتوماتیک رفع میگردد و تغییری در هزینه احداث سوله به وجود نمی آورد،   اما اگر بیش از مقدار ارتفاع فوندانسیون باشد مجبور به خاکبرداری از مناطق بلند.   و خاکریزی به مناطق پایین جهت کامپکت متراکم می باشیم که خود عامل افزایش قیمت نهایی احداث سوله میباشد.

بستر سازی و زیر سازی در ساخت سوله

یکی درگر از عوامل تغییر قیمت سوله که باعث افزایش هزینه ساخت میشود.   روش استفاده از ماشین آبپاش و غلطک زنی به صورت لایه های 30 سانتی متری به صورت مرحله به مرحله می باشد.  عملیات تسطیح تا صاف شدن سطح زمین سوله ادامه باید داد.

مجموع عملیات فوق مربوط به بستر سازی و زیر سازی برای عملیات فونداسیون می باشد.

اجرای فوندانسیون سوله:

اجرای فونداسیون سوله با توجه به مفصلی بودن اتصالات پایه ستون می توان به صورت سازه منفرد اجرا کرد .  و در صورتی که اتصال لنگر گیر باشد عملکرد اتصال پای ستون باعث کاهش قیمت فوندانسیون سوله میگردد.   و حتی یک شبکه ساده میلگرد در کف فوندانسیون در اجرا کفایت میکند. پلاک های فوندانسیون بواسطه تیر های بتونی که شناژ میگویند در کف کار به یکدیگر متصل میگردد.   معمولا ضخامت میلگرد مورد استفاده در کامپوت های عرضی و طولی و میلگرد کف پلاکها با نمره 16 با استاندارد .  عاج AII  به فاصله 20 سانتی متر از هم بصورت شبکه ای در کنار هم قرار میگیرد.   افزایش تعداد شبکه میلگرد ها در شناژ باعث بالا رفتن قیمت نهایی سوله میگردد.

انواع فوندانسیون سوله

باید در نظر داشت تمام مراحل اجرای فندانسیون به صورت شبکه منفرد یا به صورت شبکه یکپارچه مطابق با نقشه اجرایی باشد .  و در غیر اینصورت باعث افزایش هزینه های تخریب سازه و در نهایت افزایش قیمت سوله میگردد. لیکن الزامی است.   تمام موارداز قبیل بتن ریزی طبق گرید محاسبه شده در نقشه اجرایی صورت گیرد .   لازم به ذکر است در صورت ناشاغولی در اتصالات فوندانسیون با فلنچ ها و ستون ها این موضوع باعث افزایش هزینه.   ساخت سوله و باعث تخریب جزئی شناژ میگردد.

در نظر داشته باشیم با توجه به نوع خاک و مقاومت بستر پی ، ابعاد قاعده پی باید طوری انتخاب گردد که فشار های محوری تنش با خاک را مهار کند.

اجزا اصلی یک قاب فلزی پیش ساخته عمدتاً عبارتند از:

1-ستون (column)

2-رفتر والپست (wall post)

3-پرلین یا (z purlin)

4-تیر کرین (crane Beam)

5-میل مهار یا سگراد(anchor rode)

6-بولت (Bolt)

7-بادبند

8-سقفی و دورتادور (Brace)

9-کف ستون (Base plate)

10-قوطی( Box)

11-تیر (Beam)

آئین نامه های طراحی سوله استاندارد شرکت رالکو:

جهت بار گذاری نیرو های باد آئین نامه ۵۱۹ ایران

جهت بار گذاری نیروی زلزله آئین نا مه ۲۸۰۰ ایران

جهت طراحی سازه های فولادی آئین نامه  AISC  آمریکا

جهت طراحی مقاطع بتنی آئین نامه بتن ایران ( آبا)

انواع سوله ها

سوله‌ دارای انواع گوناگون می‌باشد:

  •    سوله تک دهانه به صورت ۸
  •     سوله دو یا چند دهنه با ستون مشترک به صورت ۸۸ یا ۸۸۸ یا ۸۸۸۸
  •     سوله دو دهانه به صورت ۸
  •     سوله مدور
  •     سوله چند ضلعی

سوله چند دهانه

مشخصات ظاهری سوله

شکل قاب فلزی می‌تواند به صورت یک قاب ساده باشد یا مرکب و یا با یک ستون وسط یا ستون وسط ترکیبی.   و یا با یک شیب (یک طرفه) که می‌توان برای روشنایی در سقف نورگیر نصب کرد.   یک طرف و دو طرف سایبان می‌تواند در اطراف سالن نصب گردد.

همچنین در سالن‌های تولیدی نصب جرثقیل سقفی بسیار متداول است.

ابعاد ظاهری سوله

سالن‌های سوله می‌تواند تا دهنه حدود ۶۰ متر تولید شود و معمولا دهنه‌های سالن‌های مورد نیاز از ۱۰ متر تا ۲۵ متر با یک قاب ساده می‌باشد .  و متوسط دهنه در صنایع ۲۰ متر و ارتفاع معمول ۶ متر می‌باشد.

خصوصیات سوله

سوله سازی به دلیل کاربرد عمدتاً صنعتی از نظر طراحی با سایر سازه‌ها متفاوت است خصوصاً آن که قاب‌ها در این نوع سازه‌ها کاملاً متفاوت بوده.   و دارای شیب می‌باشند و دهانه‌ها نیز نسبت به سایر سازه‌ها بزرگ‌تر است.   به دلیل بزرگ بودن ابعاد تیرها و ستون‌ها، جهت اجرای این سازه نمی‌توان از پروفیل­‌های موجود در بازار استفاده نمود و باید اقدام به ساخت آن‌ها کرد که اصطلاحاً به آن تیر ورق می­‌گویند.

مراحل کلی پروژه سوله سازی

ساخت و مونتاژ تمام قطعات اسکلت فلزی در داخل شرکت رالکو با استفاده از مهندسین مجرب و نیروهای متخصص انجام می‌شود.  مراحل ساخت سوله شامل: برشکاری، مونتاژ اولیه، جوش اولیه، مونتاژ نهایی، جوش نهایی.   تمیزکاری و رنگ نصب سوله و نصب اسکلت فلزی در محل مورد نظر صورت می‌گیرد.  علاوه بر قطعات اصلی ساخته شده برخی قطعات دیگر مثل پیچ و مهره می‌بایستی به محل حمل شده،.   سپس به کمک جرثقیل و تیر و ابزار لازم عمل نصب و تنظیم نهایی صورت پذیرد.

سوله به دلیل کاربرد عمدتا صنعتی از نظر طراحی با سایر سازه‌ها متفاوت است خصوصا آن‌که قاب‌ها در این نوع سازه‌ها کاملا متفاوت بوده و دارای شیب می‌باشند و دهانه­‌ها نیز نسبت به سایر سازه‌ها بزرگ‌تر است.

به دلیل بزرگ بودن ابعاد تیرها و ستون‌ها، جهت اجرای این سازه نمی‌توان از پروفیل‌­های موجود در بازار استفاده نمود.   و باید اقدام به ساخت آن‌ها کرد که اصطلاحا به آن تیر ورق می­‌گویند.

اجرای سوله

همانطور که اطلاع دارید سوله به منظور ساخت و ایجاد سالن های صنعتی ، تولیدی و ورزشی مورد استفاده قرار می گیرد.  طراحی سوله توسط افراد متخصص در شرکت رالکو با کمک نرم افزار های متفاوتی انجام می پذیرد.

 مراحل ساخت سوله ارزان قیمت

اولین مرحله به منظور اجرا و نصب سوله به این صورت است که ابتدا از زمینی که قرار است سوله مورد نظر در آنجا نصب گردد، بازدید می شود.

در این مرحله مهندسان و طراحان شرکت مکان پروژه مورد نظر را بازدید نموده .  و مواردی مانند جنس خاک، میزان تراکم و … را به طور دقیق بررسی نموده تا متناسب با این موارد و شرایط به طراحی نقشه مورد نظر بپردازند.

مرحله بعدی بعد از بررسی شرایط اولیه، طراحی نقشه است که مهندسان و طراحان شرکت این کار را توسط نرم افزار هایی مانند XSTEEL انجام می دهند. شرکت های سازنده با توجه به پیشنهادهای ساخت،.   کار خرید ورق ها را انجام داده و سپس این ورق ها با توجه به نقشه هایی که در مرحله قبلی طراحی شد، برش می خورند و روی آن ها عملیات سوراخ کاری انجام می گیرد.

جوشکاری سوله

بعد از مرحله سوراخ کاری، عملیات جوش کاری صفحات و رنگ کاری دو لایه انجام می گیرد.

همزمان با عملیات ساخت سوله، روی زمین مورد نظر نیز اقداماتی از قبیل خاک برداری، تراز سازی.   آرماتوربندی و بتن ریزی انجام می گیرد تا زمین مورد نظر برای ساخت سوله آماده گردد.

قیمت انواع سوله صنعتی

همانطور که از قبل هم اشاره شد سوله به مکان سرپوشیده ای گفته می شود که با محاسبات خاصی که در بالا بیان شد ساخته می شود.

امروزه داشتن فضای گسترده و مستقف بسیار نیاز صنایع مختلف می باشد.   لذا سوله ها دارای کاربری های متفاوتی بوده و به همین دلیل تولید انواع سوله های صنعتی گسترش زیادی پیدا کرده است.

سوله ها در انواع مختلفی با اهداف متعددی به کار گرفته می شوند که هر کدام از این سوله ها دارای ویژگی های خاص خود می باشند.

 برخی از انواع سوله های صنعتی به شرح زیر می باشند:

  •     سوله های یک دهانه
  •     سوله های دو یا چند دهانه با ستون مشترک
  •     سوله های دو دهانه
  •     سوله های قوسی
  •     سوله های چند ضلعی

 سوله های مذکور به سه صورت کلی تقسیم بندی می شوند:

    قیمت سوله های خرپایی

سوله خرپا یکی از بهترین نوع های سوله سبک می‌باشد زیرا هم از لحاظ وزن، سرعت ساخت و بهره برداری، قابلیت نصب انواع جرثقیل های دیواری و سقفی، داشتن امکان جا به جایی و هم مقرون به صرفه بودن بسیار کارآمد بوده و دست ما را بسیار بازتر می‌کند.

از سوله خرپایی در ساخت برج، استادیوم، پل های بزرگ، سوله ورزشی، استخرها، سالن های نمایشگاهی.   کارخانه های صنعتی، انبار و سردخانه، سوله مرغداری و گاو داری ها، صنایع کشتی سازی.  آشیانه های هواپیما، کمپ های نظامی، پارکینگ و تعمیرگاه ها و اسکان ضروری استفاده می‌شود.

    قیمت سوله های یو بی ام

این سوله ها به دلیل وزن کم ضد زلزله بوده و مناطق بادخیز سرعت های بالای باد را به دلیل قوصی که دارد از بین میبرد.   لازم به ذکر است که این نوع سوله در صورت دارا بودن و استفاده از پوشش‌های پلی اورتان میتواند عایق بسیار خوبی در مناطق گرم و سرد باشد.

اما در مقابل این مزایا معایبی هم دارد که به برخی از مهمترین آن میپردازیم:

  • عدم استفاده از جرثقیل سقفی در سوله UBM
  • عدم استفاده از جرثقیل های پایه ای در طرفین سوله ( به دلیل قوس زیاد و ارتفاع کم طرفین سوله )
  • امکان جابجایی بسیار بسیار محدود
  • قوس بسیار زیاد این نوع سوله
  • محدودیت در دهانه
  • عدم استفاده در بعضی از مشاغل مثل واحد های دارویی یا بیمارستانی

سوله های تیر ورقی

سوله تیر ورقی همان طور که از نامش پیداست سازه هایی هستند که توسط تیرورق هایی از جنس فولاد و آهن یا ورق سیاه ساخته می شوند.   از آنجایی که تیرورق ها توسط پیچ و مهره و یا جوشکاری به یکدیگر متصل می شوند .   به سوله تیرورقی ، سوله پیچ و مهره ای و یا سوله با اتصالات جوشی نیز گفته می شود .

این سوله ها توسط فولاد ساخته شده و سپس اجزای آن ها به وسیله ی پیچ و مهره به یک دیگر اتصال داده می شود.   در بین انواع سوله صنعتی، سوله های خرپایی به دلیل وزن کم و مقاومت و دوام بالا و در عین حال قیمت ارزان تر نسبت به سایر انواع سوله.   مقرون به صرفه ترین و با کیفیت ترین سوله ها می باشند.

عوامل موثر بر افزایش قیمت سوله سازی

بعد از مطلع شدن در مورد سوله سازی و اجزا و مزایای مربوط به آ.   ضروری است تا از شرایط قیمت سوله آماده اطلاعاتی را کسب نمایید. فاکتور های متعددی بر روی قیمت هر متر مربع سوله تاثیر خواهند گذاشت که برخی از این فاکتور ها عبارتند از:

اولین فاکتور کیفیت مواد مورد استفاده در هنگام ساخت سوله است که.   بر میزان قیمت سوله و فروش سوله تاثیر خواهد گذاشت که بدیهی است هر چه کیفیت مواد استفاده شده بالاتر باشد، مقاومت و دوام سوله ساخته شده نیز بیشتر بوده و لذا قیمت سوله بیشتر میشود.

دومین فاکتور ابعاد سوله است مسلما هرچه سایز و ابعاد سوله بزرگتر باشد، قیمت سوله افزایش زیادی خواهد داشت.

با توجه به نکات بالا، فروشنده سوله قادر نبوده تا قیمت سوله را در همان ابتدا و در زمان خرید برای شما تعیین نماید .  چرا که قیمت سوله فروش باید با در نظر گرفتن فاکتور های متعدد و با استفاده از نرم افزارهای مخصوصی محاسبه گردد.

مشخصات فنی قیمت سوله

هدف و کاربری سوله، جز اولین ملزومات ساخت و طراحی آن می باشد.   بعد از اینکه هدف از ساخت سوله مشخص شد، به دلیل اهمیت بیش از حد ساخت و طراحی سوله، باید استانداردهای سوله و مشخصات فنی آن مد نظر قرار گرفته.   و به طور کامل بررسی شوند. در صورت عدم توجه به نکات فنی در ساخت سوله ممکن است قیمت سوله نهایتا” به شدت افزایش یابد.

برخی از مشخصات فنی استاندارد در سوله  سازی عبارت اند از:

ابعاد سوله و تاثیر در قیمت سوله

ابعاد سوله تاثیر مستقیمی روی هزینه آن دارد لذا با توجه به مهم بودن بحث اقتصادی در ساخت سوله، باید ابعاد استانداردی به منظور ساخت سوله استفاده شود.

طول استاندارد سوله

یکی از عواملی که سبب تاثیر هر چه بیشتر تغییرات دمایی بر سوله ها می شود، طول سوله می باشد .  و هر چه طول سوله بیشتر باشد این تاثیرات روی استحکام سوله ها بیشتر خواهد بود. طول استانداردی که برای سوله ها در نظر گرفته می شود، 90 متر می باشد.

عرض سوله(قیمت سوله)

عرض سوله ها یکی موارد تعیین کننده در استاندارد بودن سوله است.  به طور معمول عرض استاندارد برای سوله در حدود 20 الی 30 متر در نظر گرفته می شود

ارتفاع مناسب سوله

در نظر گرفتن ارتفاع مناسب برای سوله ها تاثیر بسیاری در میزان قیمت سوله و آهن های مصرفی می گذارد که ارتفاع مناسب و استاندارد برای سوله ها به اندازه 4 الی 25 متر است.

شیب سوله

به طور استاندارد شیب سوله ها به اندازه ی طول دهانه آن ها بستگی دارد و به طور معمول حدود ده الی سی درصد طول دهانه می باشد.

ابعاد استاندارد درب سوله

به طور معمول محدوده و ابعاد مشخصی را به منظور ساخت سوله به صورت استاندارد تعیین می کنند. به این صورت که معمولا اسکلت و میزان آهنی که به منظور ساخت سوله مورد استفاده قرار می گیرد در حدود سی الی پنجاه کیلوگرم بر متر مربع تعیین می شود.

اکثر سازه معمولا از تعدادی ستون تشکیل می شوند. بهترین و استاندارد ترین فاصله به این منظور حدود شش الی نه متر است.

اگر طول سوله ها از یک اندازه ای بیشتر شود تعییرات دما به شدت استحکام آن ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد لذا اندازه ی طول استاندارد برای سوله ها، 90 متر در نظر گرفته می شود همین طور عرض این سوله ها نیز باید بین 20 تا 30 متر باشد.

از طرف دیگر اندازه ارتفاع سوله بر روی میزان مصرف آهن به شدت تاثیر گذار خواهد بود لذا ارتفاع استاندارد در نظر گرفته شده برای سوله ها از 4 تا 35 متر در نظر گرفته می شود.

برای اگاهی از جدید ترین هزینه های سوله سازی در سال 1400 با یکی از شماره ها  تماس بگیرید: ۰۲۵۳۳۶۷۰۰۳۲ –  ۰۲۵۳۳۶۷۰۰۳۱  – ۰۹۱۲۸۸۲۱۸۰۰

بیشتر بدانید:  کلیپ زیر جهت آشنایی شما دوستان با مراحل مونتاژ سوله میباشد.

32 دیدگاه در “قیمت ساخت هر متر مربع سوله در سال 99

  1. امیر قیاسی گفت:

    سلام،چطور می تونم قیمت روز سوله را از شرکت شما استعلام کنم؟

    1. foladkaran گفت:

      با عرض سلام

      طی روزهای اتی جدول قیمت های روز سوله به طور روزانه در همین مطلب منتشر می شود.ولی برای اینکه جزییات دقیق تری مطلع باشید و همچنین دریافت مشاور و راهنمایی با این شماره ها تماس بگیرید: ۰۲۵۳۳۶۷۰۰۳۱ ، ۰۲۵۳۳۶۷۰۰۳۲ و ۰۹۱۲۸۸۲۱۸۰۰

    2. foladkaran گفت:

      جهت مشاوره و کسب اطلاع از قیمت ها می توانید با شماره ی ۰۹۱۲۸۸۲۱۸۰۰ بخش پشتیبانی و فروش تماس بگیرید با تشکر از دقت نظر و حسن انتخاب شما.

  2. حامد گفت:

    با عرض سلام
    اگه امکانش هست جدول هزینه ها ی ساخت سوله رو هم قرار بدید ممنون ازتون

    1. foladkaran گفت:

      با سلام
      این امکان در روز های بعد اضافه خواهد شد.

  3. احمدرضا سهیلی گفت:

    سلام ضمن تشکر از مطلب مفیدتون،میخاستم علت اختلاف قیمت در شرکت های مختلف سوله سازی رو بدونم

    1. foladkaran گفت:

      سلام، مختصری از دلایل اختلاف قیمت در شرکت های سوله سازی به شرح ذیل است:
      کیفیت ساخت سوله از نظر فرایند اجرایی به عنوان مثال:
      1-پخ زنی در قسمت هایی که جوش نفوذی انجام میگیرد.
      2-کیفیت متریال مصرفی در جریان تولید مانند کیفیت سیم جوش،کیفیت رنگ،کیفیت پیچ و مهره مصرفی،کلاس تمیز کاری سازه که اکثرا حداقل عملیات تمیزکاری را در تولید سازه به کار می برد.
      3-کیفیت عملیات برش کاری و ماشین کاری قطعات مانند:استفاده از پانچ در سوراخ کاری به عوض دریل کاری
      4-استفاده از برش هواگاز دستی به عوض برش کاری cnc در اکثر قطعات

      1. حسین گفت:

        سلام یکی دیگه از اون عوامل خدا نشناسیه سوله سازا هستش والا طوری شده هر کی که بتونه میاد مردمو میچاپه شمام که تو این مقاله برای سوله سازی قیمت ندادی.

        1. foladkaran گفت:

          با سلام
          برای اطلاع از آخرین قیمت های روز سوله سازی در سال 99 با شماره 09128821800 تماس حاصل فرمایید.
          با تشکر از دقت نظر شما

  4. علی گفت:

    با سلام
    عکس ها و نمومه کار های شرکت هم داخلش قرار بدید.

    1. foladkaran گفت:

      سلام،بزودی تصاویر و نمونه کارهای شرکت به این مطلب اضافه خواهد شد برای مشاهده پروژه های اجرا شده توسط رالکو می توانید به صفحه پروژه های فولادکاران مراجعه نمایید.

      1. امیر حسین گفت:

        برای هزینه ساخت سوله و قیمت سوله برای پروژه های بزرگتر هم تخفیف قایل هستید؟ ی سوال دیگه داشتم این بودش که سوله دست دوم هم دارید؟

        1. foladkaran گفت:

          سلام،بله با توجه به حجم پروژه و موارد ذکر شده فوق امکان تخفیف های ویژه برای مشتریان فراهم است.جهت مشاوره و کسب اطلاع از می توانید با شماره ی ۰۹۱۲۸۸۲۱۸۰۰ بخش پشتیبانی و فروش تماس بگیرید با تشکر از دقت نظر و حسن انتخاب شما.

  5. حسین امیری گفت:

    با عرض سلام و خسته نباشید
    راجب نحوه ی سوله سازی و اینکه این ایا روش های مختلف سوله سازی رو قیمت سوله تاثیر داره هم توضیح بدید ممنون.

    1. foladkaran گفت:

      سلام،بله روش ساخت سوله و کاربری سوله در وزن تمام شده سوله و قیمت آن تاثیر مستقیم دارد.شما می توانید با گروه مشاوران شرکت رالکو جهت دریافت مشاوره رایگان و راهنمایی در خصوص روش های کاهش هزینه ساخت سوله و ساخت سوله ارزان تماس بگیرید.

  6. علی هاشمی گفت:

    در باره نحوه ی محاسبه هزینه سوله در شرکت فولاد کاران هم مطلبی اضافه کنید

    1. foladkaran گفت:

      سلام،طی روز های آتی جدول محاسبه قیمت سوله و همچنین نحوه محاسبه قیمت ساخت سوله با استفاده از جدول محاسبات در همین صفحه منتشر خواهد شد.

  7. امیررضا اربابی گفت:

    سلام،درخصوص انواع سازه های فلزی شرکتتون آیا کاتالوگ یا لیست قیمتی دارید؟

    1. foladkaran گفت:

      سلام،شما می توانید انواع سازه های فلزی ساخت شرکت رالکو را از طریق همین سایت مشاهده نموده و جهت دریافت مشاوره با شماره ۰۹۱۲۸۸۲۱۸۰۰ تماس حاصل فرمایید.

    2. foladkaran گفت:

      با سلام
      کاتالوگ و لیست قیمت در حال بروز رسانی و تهیه میباشد. در اسرع وقت در سایت بارگزاری میگردد.
      با تشکر
      قیمت ساخت هر متر مربع سوله در سال ۹۹

  8. محسن شیری گفت:

    سلام،لطفا جدول مربوط به محاسبات قیمت سوله را هم قرار دهید

    1. foladkaran گفت:

      سلام،طی روزهای آتی حتما جدول مربوط به محاسبات و نحوه محاسبه قیمت سوله با استفاده از جدول در همین صفحه قرار خواهد گرفت،ممنون از نظرات شما دوست عزیز

    2. foladkaran گفت:

      با سلام
      در اسرع وقت جدول قیمت ساخت سوله سال 99 را بارگزاری مینماییم.
      با تشکر از شما در صورت تمایل به استعلام قیمت سوله میتوانید با کارشناسان واحد فروش شرکت تماس بگیرید.
      شماره تماس:
      09128821800

  9. مهندس رزاقی گفت:

    سلام ممنون از مطلب جدید شما در خصوص قیمت سوله جامع بود. من قصد دارم یک سوله 1000 متری احداث کنم
    هزینه اجرای فنداسیون برای هر متر مربع ؟
    هزینه اجرای سوله برای هرمتر مربع ؟
    هزینه ساخت و نصب سوله چقد میشه؟
    هزینه پوشش سقف و دیوار چقد میشه

    1. foladkaran گفت:

      سلام جناب مهندس رزاقی. متشکرم از دقت نظر شما در مطالعه سایت شرکت رالکو. جهت مشاوره و کسب اطلاع از قیمت ها می توانید با شماره ی ۰۹۱۲۸۸۲۱۸۰۰ بخش پشتیبانی و فروش تماس بگیرید .
      اگر سوال دیگری داشته باشید در خصوص مسایل فنی در خدمت شما هستم.
      با تشکر از دقت نظر و حسن انتخاب شما.

  10. سعید گفت:

    لطفا یه قیمت حداقلی بزارین همش نوشتین با این شماره تماس بگیرین.
    مثلا ۵۰۰ متر سوله در سال ۹۸ فلان قیمت تموم شده تا آدم یه پیش زمینه داشته باشه.ممنون

    1. foladkaran گفت:

      با سلام
      در اسرع وقت جهت اطلاع شما دوست گرامی جدول قیمت تقدیم میگردد.

      با تشکر از دقت نظر شما

  11. مجید گفت:

    سال ۹۹ تمام شد هنوز جدول قیمت نگذاشتید!@!؟

    1. foladkaran گفت:

      سلام به علت نوسانات قیمت فولاد و حقوق و دستمزد متاسفانه امکان جدول گذاری دقیق نیست. در صورتی که نیاز به مشاوره دارید، با شماره تماس 09128821800 واحد بازرگانی تماس حاصل فرمایید.
      تشکر از حسن توجه شما.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *