تولیدات رالکو

سازه فلزی

سازه فلزی

سازه فلزی چیست؟

یک سازه فلزی، معمولا اسکلتی متشکل از ستون‌های عمودی فولادی و تیرهای افقی I شکل است که برای پشتیبانی از کف، سقف و دیوارهای یک ساختمان جایگذاری می شوند و همه به فریم اصلی متصل هستند. توسعه این تکنیک و استفاده از سازه فلزی بود که ساخت آسمان خراش های عظیم امروزی را ممکن کرد.

در ساخت مصالح این سازه ها عمدتا از فولاد استفاده می شود. مواد فولادی به کار رفته در فولادِ سازه‌ای، از استانداردهای خاصی در ترکیبات شیمیایی خود برخوردار بوده و مقاومت مناسبی در برابر تنش و بارهای وارده به ساختمان از خود نشان می دهند. البته آنها در برابر آتش به تنهایی توانایی مقابله ندارند و به همین دلیل است که باید مصالح فولادی را روکش کرد تا براثر حرارت نرم نشوند.

یک مزیت بزرگ فولاد نسبت به بتن آن است که در تحمل بارهای کششی و فشاری، فولاد بسیار بهتر عمل می کند و به جای شکستن، تغییر شکل می دهد. این ویژگی، این امکان را فراهم می کند تا بتوان مشکلات موجود در ساختمان را پیش از فروریختن یا آسیب دیدن آن، بررسی و رفع کرد. به همین دلیل است که تقاضا برای فولاد در پروژه های ساختمانی، افزایش قابل توجهی یافته است.

سازه های مختلفی وجود دارند که در زیرمجموعه سازه های فلزی قرار می گیرند مانند استراکچر ساختمانی، استراکچر صنعتی و غیره. این سازه ها ممکن است برای اهداف صنعتی، مسکونی، اداری و یا تجاری استفاده شوند. همچنین از آنها در سازه های دیگری همچون پل ها یا راه آهن ها نیز استفاده می شود و همینطور برای اهداف مختلفی مانند انتقال برق، شبکه های تلفن همراه، رادار، برج های تلفنی و غیره نیز به کار می روند.

سازه فلزی نسبت به دیگر انواع سازه ها (بتنی و چوبی) به مواد خام کمتری هم نیاز دارد.

در ساخت و سازهای مدرن، از انواع سازه فلزی تقریباً برای هر نوع سازه ای از جمله ساختمان ها و کارخانه های سنگین صنعتی، سوله سازی، ساخت مخازن، ساختمان های مرتفع و برج ها، سیستم های پشتیبانی تجهیزات، زیرساخت ها، هندریل، پل، ترمینال فرودگاهی و غیره استفاده می شود.

بسته به مشخصات کاربردی هر پروژه، بخش های فولادی ممکن است در اشکال و اندازه های مختلفی ساخته شوند و

تاریخچه استفاده از سازه فلزی:

استفاده از فولاد در سازه های ساختمانی در ابتدا رایج نبود. فرآیند بسمر در سال 1855 تولید فولاد را کارآمدتر کرد و فولادهای ارزان قیمت، که دارای مقاومت کششی و فشاری بالا و شکل پذیری خوب بودند، از حدود سال 1870 در دسترس قرار گرفتند، اما آهن و چدن همچنان بیشتر تقاضای محصولات ساختمانی مبتنی بر آهن را برآورده می کردند. بالاخره در سال 1880 بود که دوره ساخت و ساز مبتنی بر فولاد آغاز شد.

چرا سازه فلزی بهترین انتخاب است؟

شکل 2سازه فلزی

بیشتر پروژه های ساختمانی نیاز به استفاده از صدها مصالح مختلف دارند مانند بتن با مشخصات مختلف، فولاد سازه ای با مشخصات مختلف، رس، ملات، سرامیک، چوب و غیره. بیشتر سازه های تجاری و صنعتی اساساً با استفاده از فولاد سازه ای یا بتن مسلح ساخته می شوند. هنگام طراحی سازه، یک مهندس باید تصمیم بگیرد که،کدام ماده برای طراحی مناسب است. فاکتورهای زیادی در هنگام انتخاب مصالح ساختمانی در نظر گرفته می شود. هزینه معمولاً یکی از ملاک های اساسی است. با این حال، ملاحظات دیگری مانند وزن، مقاومت، قابلیت ارتجاعی، در دسترس بودن، پایداری و مقاومت در برابر آتش نیز از مهم ترین عوامل اثرگذار بر انتخاب مصالح هستند.

  1. صرفه جویی در هزینه ها:

استفاده از سازه فلزی در اکثر پروژه های عمرانی کاربرد دارد چرا که ساخت آنها ارزان تمام می شود و نسبت به سایر روش های ساختمانی سنتی، به نگهداری کمتری نیاز دارد.

همانطور که قیمت بنزین در نوسان است، قیمت سیمان، سنگدانه، فولاد و غیره نیز تغییر می کند. حدود نیمی از هزینه های ساخت بتن آرمه از همین ترکیبات اولیه اش حاصل می شود. فولاد نیز با مقیاس وزنش فروخته می شود، پس طراح سازه باید سبک ترین اعضای ممکن را در کنار طراحی یک سازه ایمن انتخاب کند. با استفاده اعضای فولادی یکسان به جای استفاده از بسیاری اعضای منحصر به فرد، هزینه نیز کاهش می یابد.

  1. خلاقیت:

فولاد نوعی زیبایی طبیعی دارد که بیشتر معماران نمی دانند چطور آن را به کار بگیرند؛ در صورتی که اگر بتوان از پتانسیل قابل توجه فولاد در شکل پذیری استفاده کرد، بناهای زیبایی خلق خواهد شد.

  1. کنترل و مدیریت:

سازه فلزی در کارخانه ساخته شده و به سرعت در محل ساخت و ساز توسط پرسنل ماهر روی هم سوار می شود که نوعی روند ایمن در ساخت و ساز ایجاد می کند. در نتیجه هم نصب آنها و هم مدیریت و کنترلشان نیز راحت تر است.

  1. ماندگاری:

برخی از مواد سازه ای در معرض خوردگی توسط عناصر اطراف مانند آب، گرما، رطوبت یا نمک هستند. در هنگام نصب یک ماده سازه ای باید از اقدامات احتیاطی ویژه ای برای جلوگیری از این خوردگی استفاده شود و ساکنان ساختمان باید از هرگونه نیاز به تعمیر و نگهداری اطلاع داشته باشند. فولاد می تواند در برابر نیروهای شدید یا شرایط سخت آب و هوایی مانند باد شدید، زمین لرزه، طوفان و برف های سنگین مقاومت کند. همچنین در برابر زنگ زدگی نیز استقامت بالایی از خود نشان می دهد و بر خلاف فریم های چوبی، تحت تأثیر موریانه ها، کپک، قارچ و غیره قرار نمی گیرد.

انواع اصلی سازه فلزی:

  • قاب ها (در تیرها و ستون ها):

از این نوع سازه بیشتر در ساخت ساختمان هایی با ارتفاع زیاد مانند آسمان خراش ها، استفاده می شود.

  • ساختارهای شبکه ای: ساختار مشبک یا گنبد
  • ساختارهای پیش تنیده
  • سازه های خرپایی: تشکیل شده از میله یا خرپا
  • ساختارهای قوسی شکل
  • پل های قوسی شکل
  • پل های فلزی کابلی
  • سازه های معلق:

از این نوع سازه های فلزی علاوه بر ساخت پل در ساخت اسکلت سقف ساختمان ها نیز استفاده می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه قیمت سوله و هزینه ساخت سوله، قیمت ورق فولادی و غیره می توانید از بخش های مختلف سایت دیدن نموده و با انواع سازه فلزی رستمی آشنا شوید.

9 دیدگاه در “سازه فلزی

  1. علی اکبر کاظمی گفت:

    جهت ساخت مخازن فلزی از چه نوع ورق هایی بیشتر استفاده می شود؟و هزینه تمام شده آن به چه صورت محاسبه می شود؟

    1. foladkaran گفت:

      با سلام
      جهت دریافت پاسخ به سوال مطرح شده از سوی شما به مقاله مخازن فلزی مراجعه نمایید.
      با تشکر
      مخازن

  2. علی میبدی گفت:

    سلام،میخواستم بدونم نمونه قرارداد ساخت استراکچرتون رو ببینم و اینکه طراحی رو هم خودتون انجام میدین یا فقط ساخت با شماست.

    1. foladkaran گفت:

      با سلام
      شرکت رالکو با بکار گیری پرسنل مجرب و کار آزموده در واحد مهندسی تمامی طراحی ها و محاسبات لازم جهت ساخت استراکچرهای صنعتی و تجاری را در داخل شرکت انجام میدهد.

    2. foladkaran گفت:

      با سلام
      شرکت رالکو با بهره مندی از تیم مهندسین طراح سازه و تیم متخصص تولید تمامی مراحل طراحی و ساخت را در مجموعه بزرگ رالکو انجام میدهد.
      جهت مشاوره بیشتر و کسب اطلاع از قیمت ها می توانید با شماره ی ۰۹۱۲۸۸۲۱۸۰۰ بخش پشتیبانی و فروش تماس بگیرید .
      اگر سوال دیگری داشته باشید در خصوص مسایل فنی در خدمت شما هستم.
      با تشکر از دقت نظر و حسن انتخاب شما.

  3. مقدم گفت:

    سلام
    خیلی عالی هست که مطالب علمی و دقیق در سایت بارگزاری میکنید . ممنون میشم مطالب جدید و به روز تخصصی حوزه فولاد را هم بارگزاری کنید.

    1. foladkaran گفت:

      با سلام
      به زودی مطالب جدید و علمی در صفحه تارنمای شرکت رالکو بارگزاری میگردد.
      تشکر از دقت نظر شما.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *